Agresive front :diabelski_usmiech
[O2] problem z gasnącymi kontrolkami w liczniku kilometrów
Zwiń
X
-
[O2] problem z gasnącymi kontrolkami w liczniku kilometrów
Witam wszystkich kolegów. przejrzałem prawie całe forum i nie spotkałem się z podobną usterką. a mianowicie, gdy samochód stoi w garażu po włączeniu zapłonu gdy wszystkie kontrolki zapalają się, włącznie ze światłami dziennymi, następnie gasną po kolei oprócz świateł dziennych, odpalam silnik, kontrolka świateł dziennych się świeci, kontrolki kierunkowskazów też działają, wraz z nią będą świecić zaciągnięty hamulec ręczny, niezapięte pasy bezpieczeństwa, oraz może świecić każda z kontrolek wyświetlających awarię, i jest OK. wyjeżdżam z garażu, gasną wszystkie kontrolki, tj. kontrolka świateł oraz kontrolka niezapiętych pasów. wjeżdżam do garażu kontrolki zapalają się. oczywiście o zmroku wszystkie świecą i sygnalizują prawidłowo. dodatkowo na wyświetlaczu w miejscu licznika kilometrów pojawia się napis "error", który gaśnie po kilku minutach. proszę o pomoc. czy można wymienić czujnik światła w liczniku?
-
-
jak masz error to do wymiany licznik cos w nim siadlo mialem to samo i wymienilem w serwisie na nowy licznik i oki wszystko jest
error wyswietla sie tak gdzie stan licznika z calym przebiegiem
wymien licznik to 500 zł uzywka nowy do wersji elegance 2700 zł i kodowanie w serwise we wrocku ok 70 zł ja tak placilem albo do jakies magika ktory rozkreci i zobaczy co siadlo w liczniku ...Skoda Forever jednak
Vw Golf I II III
Opel Omega C
Peugeot 206 HDi
Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi
VW Golf VI 2011 1.6 Tdi
Skoda Octavia II FL RS kombi
Komentarz
-
Komentarz